duminică, 1 februarie 2009

Câţiva paşi spre o frumuseţe naturală

1.PARUL
Spalarea este importanta ! Cand vine vorba de spalarea parului parerile sunt impartite: unele persoane sunt de parere ca parul trebuie spalat odata sau de doua ori pe saptamana, insa e bine de stiut ca parul trebuie spalat de fiecare data cand simtim ca este murdar. In ceea ce priveste samponarea exista o regula de baza : mai putin inseamna mai mult. Spalati parul cu cat mai putin sampon, pe care il masati la radacina, restul firului de par beneficiaza de sampon la clatire ; este de ajuns. Aplicati mereu balsam ! Balsamul inchide porii exteriori ai parului, ceea ce inseamna protectie superioara si usurinta la pieptanat. Aplicati-l pe parul ud, folosind un piaptan cu dinti rari si limpeziti bine dupa 2 minute.

Pentru persoanele care nu au fire albe se rocomanda vopseaua fara amoniac.


2.Tenul

1. Nu exagera cu folosirea produselor de ingrijire

2. Exfoliaza periodic pielea

3. Sapunurile obisnuite sunt agresive cu pielea

4. O dieta echilibrata pastreaza tineretea tenului
Pentru a avea un ten sanatos recomand ca odata pe saptamana sa se faca o inhalatie cu musetel.

3.Unghiile

Pentru ca manichiura ta sa dureze mai mult, merita sa respecti urmatoarele reguli:
  • Inainte de a aplica oja sau lacul de unghii, asigura-te ca suprafata unghiilor este perfect curata. Orice urma de grasime (secretata in mod natural de unghie), crema sau praf determina cojirea prematura a ojei. Pentru a te asigura ca sunt perfect curate, le poti sterge cu acetona.

  • Foloseste intotdeauna un lac de unghii fortifiant ca baza, inainte de aplica oja, si ca strat protector, deasupra ojei. Chiar daca te grabesti, merita sa-ti aloci timpul necesar pentru aplicarea tuturor straturilor, pentru ca, altminteri, manichiura ta nu va rezista prea mult.

  • Asteapta sa se usuce bine fiecare strat inainte de a-l aplica pe urmatorul. Astfel, lacul se fixeaza mai bine pe unghie si urmatorul strat are o aderenta mai buna.

  • Poarta manusi de menaj ori de cate ori speli vase, faci curatenie, lucrezi in gradina si, in general, in orice activitate care te obliga sa-ti bagi mainile in apa si/sau praf, detergenti sau produse chimice.

  • Nu-ti folosi niciodata unghiile pentru a prinde, apuca, ridica, dezlipit etichete, impins cuticule, nici chiar pentru a scrie la calculator. Pentru asta exista buricele degetelor!

Pentru unghii mai rezistente folositi zeama de lamaie.

4.Pensarea

Pensate si aranjate corect sprancenele confera expresivitate privirii, lumineaza ochii si influenteaza trasaturile.Pentru a le pensa corect priveste imaginile alaturate. Ele te vor ajuta sa calculezi cum ar trebui sa arate sprancenele potrivite fizionomiei tale.

Tips & tricks:

Penseaza-te dupa un dus fierbinte, pentru a scoate firele mai repede.
Penseaza-te in lumina naturala, intrucat vei vedea toate acele firisoare pe care la lumina din baie nu prea ai avea cum.
De asemenea nu folosi o oglinda care mareste, caci vei avea tendinta sa pensezi prea mult.
Nu exagera cu pensarea in zona dintre sprancene.
Pentru a fi sigura ca nu pensezi prea mult ia-ti ca punct de plecare coltul interior al ochiului.
Dupa pensare, da-ti sprancenele cu apa pentru a localiza firicelele care au ramas ascunse.

Pentru un look natural aplica fard crema in culoarea sprancenelor pe toata suprafata acestora.

5.Machiaj

Machiajul ochilor este conditionat foarte mult si de culoarea parului. Daca esti mai brunetzica si ai ochii inchisi la culoare si ai parul blond / saten deschis, si in plus ai ochii mari atunci ar merge super bine un dermatograf negru, rimel pe genele de sus iar pe pleoape culori deschise- bej, roz pal, alb-gri, vernil deschis, bleu deschis, chiar lila, care se poarta acum! Daca ai parul inchis la culoare atunci merg foarte bine umbrele; dupa aplicarea fondului de ten/ anticearcane, se aplica pe pleoapa de sus si intr-un strat subtire sub codita ochiului, cam pana la jumatatea ochiului( dedesubt) fardul deschis la culoare, apoi deasupra, pe ploapa, se aplica incepand de la jumatate fard cu cel putin doua nuante mai inchis, dar din aceeasi gama ca cel deschis, o linie crescanda care se ingroasa spre marginea ochiului, continuandu-se cu aprox 1 cm dupa ce ochiul se termina; fardul deschis poate merge in sus pana spre spranceana. Daca ai ochii micuti, mai migdalati, atunci e recomandat dermatograful, mai degraba rimel pe genele de sus si jos, iar in loc de fardul deschis aplicat in cazul de sus sub ochi, in acest caz se apalica si sus si jos ca intr-un v mai ascutit fardul inchis la culoare, iar sus spre spranceana cel deschis. Daca ai parul o culoare mai inchisa poti folosi absolut orice culoare de fard, pt. blonde este mai pretentioasa alegerea!

O metoda traditionala anticearcane: iei un cartof mic, il dai prin razatoare, il pui in doua comprese de tifon,le pui pe ochii inchisi si stai asa cam zece minute.

Sper că sfaturile mele adunate de pe internet sau "din popor" să vă fie utile.










































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu